Mediacijos paslaugos

Privalomosios mediacijos paslaugos Kaune. Kvalifikuoti “Juris mediator” teisininkai – mediatoriai teikia privalomosios mediacijos, ikiteisminės ir teisminės mediacijos paslaugas fiziniams ir juridiniams asmenims. Mediacijos įstatymo nuostatos dėl privalomosios mediacijos įsigaliojo nuo 2020-01-01. Privalomoji mediacija taikoma sprendžiant šeimos ginčus, nagrinėjamus ginčo teisena LR CPK nustatyta tvarka. Su naujuoju Mediacijos įstatymu įsigaliojo LR CPK pakeitimai. LR CPK 80 straipsnyje įtvirtina, jeigu prieš kreipdamosi į teismą šalys ginčą sprendė mediacijos būdu, mokama 75 procentai šio straipsnio 1 dalyje nurodytos mokėtinos žyminio mokesčio sumos, bet ne mažiau kaip penki eurai ir kt.. 

 

Privalomąją mediaciją inicijuoja ginčo šalys bendru sutarimu arba viena iš ginčo šalių. Kai privalomoji mediacija inicijuojama ginčo šalių bendru sutarimu, ginčo šalys turi Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos (VGTP) tarnybai paduoti bendrą prašymą dėl pageidaujamo mediatoriaus skyrimo, kuris įrašytas LR mediatorių sąrašą. Jei ginčo šalys pageidauja, kad būtų paskirtas konkretus mediatorius, jos turi tokią galimybę, įrašydamos į prašymą dėl privalomosios mediacijos teikimo mediatoriaus kandidatūrą. 

 

Privalomosios mediacijos paslaugų galimybės:

  1. Kai mediatorių privalomajai mediacijai iš LR mediatorių sąrašo parenka ir skiria VGTP tarnyba. Mediacijos paslaugas apmoka VGTP tarnyba iš valstybės biudžeto lėšų.
  2. Kai mediatorių pasirenka pačios ginčo šalys ir tiesiogiai kreipiasi į konkretų mediatorių, už suteiktas mediacijos paslaugas apmoka ginčo šalys savo lėšomis, o mediacijos paslaugų kaina nustatoma ginčo šalių ir mediatoriaus susitarimu.

 

“Juris mediator” teikiamos mediacijos paslaugos:

  • Teikiame privalomosios mediacijos paslaugas;
  • Teikiame turtinių, neturtinių prievolių mediacijos paslugas fiziniams ir juridiniams asmenims.

 

 

Turite klausimų susijusių su mediacijos taikymu, susisiekite su mumis:
Tel.nr. :   +370 657 5 0014